Moscato
Terre Siciliane IGP
Een juweeltje dat maar weinig wijnhuizen op de “Muntagna” gemeen hebben: de Moscato dell’Etna passito. Waarvan de druiven groeien in de wijngaarden die het meer van La Gelsomina omarmen, en ze worden gekust door de eerste ochtendzon.
Lavaland
De bodem van de Etna is zowel lava als kleiachtig, samengesteld uit de “gghiara”, zoals de Etnai het uitspreken. En is de vrucht van talrijke uitbarstingen die zich door de eeuwen heen hebben voorgedaan waardoor het stof op de velden neerdaalde en het magma kristalliseerde . Dit heeft deze wijngaard tot een plek gemaakt met absoluut unieke minerale kenmerken, waar op 550 meter boven de zeespiegel inheemse soorten van de vulkaan worden gekweekt, zoals Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante en Moscato dell’Etna.
Spijs combinatie:
Kazen, leverpastei en typisch Siciliaans gebak
Druivensoort
Moscato
Naam
Terre Siciliane IGP
Grond
Vulkanisch land 480 meter boven zeeniveau
Kleur
Zacht goudgele kleur
Neus
Hint van overrijp fruit met een boeket van wit vruchtvlees en oranjebloesem
Smaak
Fris en delicaat, aangenaam van smaak met de typische tonen van de Moscato druif
en aangeplant. Dit zijn Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante en Moscato dell’Etna.