De Valpolicella-wijn die van september tot in oktober wordt geproduceerd wordt in januari gedurende 15-20 dagen opnieuw gefermenteerd. Ditmaal op droesem van de Amarone met behulp van de ripasso-methode. De droesem en de schillen van de Amarone bevatten suikers en bij de hergisting wordt ongeveer 10% van de Amarone geabsorbeerd waardoor de wijn meer aromatische complexiteit bevat terwijl toch lichtere mondsmaak van Valpolicella behouden blijft. De aanwezigheid van restsuiker in de pulp van de Amarone Valpolicella maakt het mogelijk om de typische kenmerken van Amarone te extraheren zoals bijvoorbeeld aroma’s van gedroogd fruit en de structuur. De wijn heeft een zuurtegraad van 5,5 tot 6 gram per liter.
De druiven voor de Le Ragose Valpolicella Ripasso DOC 2021 zijn speciaal geselecteerd, met de hand geplukt, en komen van wijngaarden die samen 16 hectare beslaan, een paar jaar na het planten. Op iedere hectare staan ongeveer 4200 planten. Het terroir bevat rode & bruine klei, en kalksteen afkomstig uit het Eoceen.